Uvodna stran | infw_place - obračun prispevkov zasebnika - uvoz opsvz.xml v edavke
Prikaz novice:

9.2.2009 Infw_Place - Obračun prispevkov zasebnika - uvoz OPSVZ.xml v eDavke
Program Plačilne liste je prilagojen spremembi Pravilnika o obrazcih za obračun prispevkov za socialno varnost (Ur.l.RS št.126/08 z dne 31.12.2008).  V pravilniku je predpisana obveznost dostave OPSVZ obrazca v elektronski obliki na portal eDavki od 01.02.2009 dalje.
 
Ob izpisu obrazca Obračun prispevkov zasebnika program izdela XML datoteko, ki jo lahko uvozimo v DURS-ov spletni servis eDavki in tako oddamo obrazec v elektronski obliki. Datoteka vsebuje osnovne podatke o zavezancu, osnove za obračun prispevkov ter stopnje in zneske posameznih prispevkov. Spremenjena oblika obrazca z novimi podatki: tedenski sklad ur, izpostava DU, drugače razčlenjeni prispevki,...  je vidna tudi pri izpisu na tiskalnik oziroma ekranskemu pregledu obrazca OPSVZ.
  
Pri uvozu dokumenta v portal eDavki odtipkamo lokacijo in ime xml datoteke: C:\FIMAPEXE\XML\OPSVZ.XML   (C=črka pogona, kjer se nahaja INFEL programska oprema).

Za zagotovitev zahtevanih podatkov v XML datotekI je poleg izpisa obrazca OPSVZ  spremenjen tudi Seznam delodajalci - dodani sta polji KodaDU in KrajDU v kateri vnesemo šifro in kraj pristojne izpostave davčnega urada. (11001=Ajdovščina, 06017=Koper, 11037=Nova Gorica, 13041=Postojna, 06048=Sežana,...)

Nazaj na novice...