Uvodna stran | davčno potrjevanje računov - novo furs digitalno potrdilo za tls povezavo
Prikaz novice:

26.10.2018 Davčno potrjevanje računov - novo FURS digitalno potrdilo za TLS povezavo
Na FURS portalu je bilo dne 26.10.18 zamenjano digitalno potrdilo za vzpostavitev TLS povezave. Zaradi menjave digitalnega potrdila ni delovalo davčno potrjevanje računov iz INFEL programske opreme med cca 10h in 13h.  Ker je več zavezancev imelo enake probleme z potrjevanjem računov, so na FURS-u ponovno namestili obstoječe digitalno potrdilo za TLS. Novo digitalno potrdilo bodo na FURS portal zopet namestili dne 10.11.2018!

V pripravi je izdelava sprememb INFEL programske opreme za davčno potrjevanje računov in TLS 1.2 komunikacijo, ki bo omogočala uporabo novega digitalnega potrdila: blagajne.fu.gov.cer.  Sprememba bo na voljo predvidoma v prvih dneh novembra. Namestitev sprememb programa pri posameznih uporabnikih bo obvezna, sicer po 10.11.2018 ne bo več možno davčno potrjevanje računov na FURS!

Za račune, ki niso bili davčno potrjeni na FURS portal moramo obvezno narediti obdelavo: DavPR - vsi nepotrjeni. Obdelava nam ponovno pošlje podatke za vse nepotrjene račune na FURS. V primeru inšpekcijskega nadzora s strani FURS-a vas sicer lahko kaznujejo z globo od 4.000€ do 75.000€ za gotovinske račune, ki niso bili posredovani na FURS oziroma so bili nepravočasno potrjeni.

Nazaj na novice...